CVT şanzıman sisteminin açılımı Continuously Vriable Transmission olarak tanımlanır. Türkçe anlamı ise sürekli değişmekte olan hareket yeteneği anlamını taşır. Adı üzerinden de anlaşılacağı gibi CVT motor sistemi vites geçişlerinin hazır bir şekilde ve seri hareket yapısını göstermektedir.
CVT Şanzıman Nedir?
CVT şanzıman sistemi scooterlar da bulumaktadır. CVT şanzıman sistemi oldukça kullanışlıdır. Gaz verdiliği anda direk olarak sürüş başlar. CVT şanzıman vites geçişlerini seri bir biçimde yaptığından dolayı motorda boğulma vb. bir durumla karşılaşılmıyor. CVT sistemi motosikler de kullanıldıktan sonra spor otomobillerde de yer almaya başladı. İnovasyon çağında olmamızın getirdiği durum ile beraber otomobil üreticileri Ford, Nissan, Volvo, Honda gibi markalarda SUV ve Coupe modellerinin hepsinde CVT vites teknolojisi mevcuttur. CVT vites hem kullanıcıya pratik bir sürüş kazandırıyor hem de motor verimliliği konusunda performans bakımından oldukça seri vites geçişleri yapması bir avantaj olmaktadır.
CVT Şanzımanın Özelliği Nedir?
CVT şanzımanı teknik olarak normal şanzıman yapısında bulunan dişliler bu teknolojide yer almaz. Bu nedenle de CVT şanzıman sürüş halinde iken herhangi bir sarsıntı olmadan devir atabilmektedir. CVT şanzımanın yapısı tam olarak “V” şeklindedir ve bir kasnağa benzemektedir. CVT kasnağı çift katmanlıdır. Aynı zamanda CVT şanzımanın en büyük avantajı yakıt tüketimi ile performansı en iyi bir biçimde optimize eden şanzıman yapısıdır. CVT şanzımanı sınıflandırmak istersek; Hidrodinamik, Hidrostatik, Çekme Güç tahrikli, Düz Kauçuk Kayışlı, Zincir Tahrikli şeklinde yer almaktadır.
CVT Şanzıman Arıza Tespiti Nasıl Yapılır?
Detaylı inceleme ve uzman değerlendirmesi için Oto Experim üzerinden bilgi alabilirsiniz. Aynı zamanda bizleri ziyaret ederek detaylı ekspertiz raporunada sahip olabilirsiniz.