2020 yılında ikinci el araç satışı oldukça aktif bir şekilde ilerlemektedir. Son zamanlarda yaşanan çeşitli durumlardan ötürü ikinci el araç piyasası yatırım haline gelmiş bir durumdadır. Fabrikalardaki üretim sıkıntısı ikinci el pazarında ciddi bir fiyat artışına da sebebiyet getirdi ve yatırımcıların gözdesi haline geldi.
2018 ve 2019 yılına göre ikinci el araç satışının kıyaslaması yapıldığında teknolojinin hızla gelişmesi ile beraberinde 2020 yılında sıfır üretim seçeneği ile karşımıza gelen markaların araç fiyatları oldukça yüksek bir şekilde kullanıcılara sunulmasının ardından ikinci el araç satışı oldukça artmıştır. Indicata tarafından Otomotiv Distribütörleri Derneğinin hazırladığı rapor doğrultusunda 2020 yılının en çok satan ikinci el arabalarını sizlere inceleyerek detaylı bir anlatım gerçekleştirmek istedik.

2020 Yılı İkinci El Araç Piyasası Ne Durumda

Ocak ve Şubat ayı içerisindeki veriler incelendiğinde 2018 ve 2019 satışlarına göre ciddi bir artış görülmektedir. Örnek verecek olursak 2020 yılının Şubat ayında 2019 yılının Şubat ayına göre %24 gibi ciddi bir artış gerçekleşmiştir. Önümüzdeki dönem içerisinde hızlı bir şekilde devam edilebilmesi konusunda kesin bir gözle bakılmaktadır. 2020 yılının son 3 ayı Ekim, Kasım, Aralık ayları içerisinde ciddi satış rakamları ile en az 200.000’den fazla ikinci el satışının gerçekleşeceğini söyleyebiliriz.
2020 Yılının 52.896 adet aracın C sınıf kategorisinde bulunan araçlar için diğer segmenteki araçlara göre çok daha fazla tercih edilmektedir. Tabi ki Türk aile yapısı da bu durumu etkilemektedir.
2020 yılının toplam ikinci el araç satışının %80 civarını binek araçların oluşturduğunu %20’lik kısmı ise hafif ticari araçların oluşturmuş olduğunu söyleyebiliriz.
Satılan araçların yaşları incelendiğinde model yılına göre 2016 %11 ile birinci sırada yer almaktadır. Yani 4 yaşındaki araçlar oldukça ikinci el araç satışında tercih edilmektedir.

2020 Yılının En Çok Satan İkinci El Araçları

Volkswagen Passat
Renault Clio
Renault Megane
Renault Fluence
Opel Astra
Renault Symbol
Toyota Corolla
BMW 3 Serisi
BMW 5 Serisi

Araç Alırken veya Satarken Ekspertiz Hizmeti Alın!

Oto ekspertiz hizmetleri almak isteyenler için güvenilir bir kaynak arayışında olanlar, 2020 yılı ikinci el araç piyasasının canlılığına dair önemli bilgiler içeren bu makaleyi inceleyebilirler. Araç alımında karar verirken, güvenilir bir oto ekspertiz hizmeti almak, kullanıcıları olası sorunlardan koruyabilir. OtoExperim, profesyonel oto ekspertiz hizmetleri sunan bir firma olarak, müşterilerin araç alım süreçlerini daha güvenli hale getirmeyi amaçlamaktadır. Detaylı ekspertiz raporları ve uzman kadromuzla, ikinci el araç alımında müşterilerimize güvenilir bir rehberlik sunuyoruz. Siz de aracınızın güvenliğini ön planda tutarak, OtoExperim tarafından sunulan oto ekspertiz hizmetleri ile araç alım sürecinizi sağlam temellere oturtabilirsiniz.

İlgili içerik:

Bakırköy Oto Ekspertiz Fiyatları

Whatsapp